România este una dintre ţările cele mai atractive pentru investiţii în domeniul „energiei verzi”, potrivit celui mai nou studiu realizat de compania KPMG la nivel global, prin intervievarea a 200 de manageri din industria energetică. „Dacă ne vom uita la potenţialul de resurse regenerabile de energie, la dimensiunea pieţei de electricitate, la decalajul existent faţă de obiectivele stabilite de Uniunea European şi la atractivitatea planurilor de susţinere, unele
România este una dintre ţările cele mai atractive pentru investiţii în domeniul „energiei verzi”, potrivit celui mai nou studiu realizat de compania KPMG la nivel global, prin intervievarea a 200 de manageri din industria energetică.
„Dacă ne vom uita la potenţialul de resurse regenerabile de energie, la dimensiunea pieţei de electricitate, la decalajul existent faţă de obiectivele stabilite de Uniunea European şi la atractivitatea planurilor de susţinere, unele dintre cele mai atractive ţări pentru investiţii în generarea de energie eoliană, din biomasă şi/sau hidro şi geotermală ar putea fi România, Polonia, Republica Cehă, Croaţia, Ungaria, Slovenia, şi Bulgaria”, a declarat Péter Kiss, coordonatorul sectorului de Energie & Utilităţi la nivel Global din cadrul KPMG şi coordonator al sectorului energie al KPMG în Europa Centrală şi de Est.
Potrivit lui Kiss, Uniunea Europeană a stabilit ca până în anul 2020 un procent de 20% din consumul final de energie să fie asigurat din surse regenerabile.
Multe instalaţii energetice au o vechime de 30-40 ani şi trebuie înlocuite, nu numai pentru a ţine pasul cu tehnologia modernă, ci şi pentru a îndeplini angajamentele internaţionale privind protejarea mediului, se arată în studiul KPMG.
„În ultima perioadă, investitorii din domeniul energiei regenerabile au fost atraşi cu precădere de energia eoliană, însă o serie de considerente cum ar