Muncitorii de la compania Construcţii Aeronautice SA au protestat ieri, în faţa Prefecturii Braşov, nemulţumiţi de situaţia în care se află societatea în care lucrează. „Săptămâna aceasta, abia ne-am luat restanţele pe luna februarie şi avansul pe luna martie. În plus, nu ştim care este perspectiva societăţii”, se plâng muncitorii.
Săptămâna viitoare va avea loc o şedinţă a Consiliului de Administraţie al societăţii, în care se va decide dacă aceasta va fi închisă sau se va aplica un plan de restructurare parţială. „Eu, ca director al societăţii, trebuie să fac orice să le plătesc oamenilor salariile şi să încerc să ţin societatea în viaţă”, a explicat directorul general al companiei, Traian Tomescu, acesta apreciind că, în cele din urmă, se va merge pe restructurarea a 40-50% din personal, ceea ce înseamnă 40 - 70 de persoane, din totalul de 140 de angajaţi.
Tomescu spune că în acest an nu se va mai primi nicio comandă de la Liberty Aerospace, clienţii americani care au dorit chiar să achiziţioneze societatea. „Facem demersuri să mărim comenzile pe partea din Germania şi aşteptăm ca cei de la Aeroclubul României să facă totuşi comenzi de reparaţii, pentru că ne apropiem de 1 iunie şi niciodată nu s-a întâmplat ca până la această dată să nu avem comenzi”, a mai spus Tomescu.
Liderul de sindicat Şuba Arpad a făcut trimitere la modul în care este văzută susţinerea industriei aeronautice în diverse ţări din Europa. „Guvernul englez a amânat atribuirea unui contract de 400 de milioane de lire sterline către Eurocopter România ca să dea de lucru salariaţilor englezi. Aeroclubul Român păstrează 90% din bani pentru repararea avioanelor pentru Aeroclubul României în Cehia, iar salariaţii români nu au de lucru. E o diferenţă de atitudine. Probabil că Aeroclubul României consideră că în Cehia criza este foarte puternică şi trebuie ajutaţi. Alte comentarii