Premierul Emil Boc a declarat că România susţine atât proiectul Nabucco, cât şi alte proiecte energetice europene, făcând referire la concurentul acestuia, South Stream, propus de ruşi, dar şi la varianta ucraineană White Stream. În cadrul unui seminar pe teme de energie, premierul Emil Boc a declarat azi că, în privinţa perspectivei proiectelor de finanţare a petrolului, gazelor şi energiei în spaţiul Mării Negre, România urmăreşte cu prioritate realizarea proi
Premierul Emil Boc a declarat că România susţine atât proiectul Nabucco, cât şi alte proiecte energetice europene, făcând referire la concurentul acestuia, South Stream, propus de ruşi, dar şi la varianta ucraineană White Stream.
În cadrul unui seminar pe teme de energie, premierul Emil Boc a declarat azi că, în privinţa perspectivei proiectelor de finanţare a petrolului, gazelor şi energiei în spaţiul Mării Negre, România urmăreşte cu prioritate realizarea proiectului Nabucco, a conductei Constanţa - Trieste şi construirea la Constanţa a unui terminal de gaze naturale lichefiate.
„Sunt pe agenda noastră, fără ca prin aceasta să neglijăm celelalte proiecte europene aflate în dezbatere. România are avantajul strategic de a deţine o poziţie importantă în oricare dintre ele, de aceea România îşi va flexibiliza politica, putând fi parte componentă şi la alte proiecte europene”, a spus Boc.
Premierul şi-a manifestat deschiderea pentru orice proiect energetic: „Putem fi parte la oricare din aceste proiecte, trebuie să vedem modul în care UE şi alţi parteneri vor fi înclinaţi în susţinerea unui sau altuia dintre celelalte proiecte. Important este să jucăm un rol strategic cu oricare dintre ele”.
Deşi România are oficial o poziţie favorabilă faţă de South Stream, traseul acestuia nu va trece pe teritoriul nostru. Singurul punct pe care, în cel mai bun caz, îl va atinge, va fi un segmen