» Acuzatiile grave la adresa primarului si jocurile de culise pentru schimbarea viceprimarului Tuzlei sunt motivele pentru organizarea unui referendum privind schimbarea primarului Tuzlei.
» Contestatarii primarului cred ca vor strange intr-o saptamana semnaturile necesare.
Coalitia PSD-PDL nu functioneaza deloc in comuna Tuzla. Aici, dupa demiterea din functia de viceprimar a liberalului Marian Saracila, postul a fost ocupat de social-democratul Gheorghe Balabanescu, fapt ce i-a nemultumit, se pare, si pe democrat-liberali. La nivelul Consiliului Local s-a format o adevarata alianta PNL-PDL-PNG, cei 11 alesi locali ai acestor partide declansand zilele trecute o actiune de strangere de semnaturi pentru organizarea unui referendum privind schimbarea din functie a primarului, pesedistul Constantin Micu. Motivele, conform declaratiei lui Marian Saracila, ar tine de "infractiunile primarului", liberalul sustinand ca au fost sesizate si organele abilitate: DNA, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta, Curtea de Conturi, primul ministru al Romaniei si chiar presedintele tarii.
Contestatarii lui Micu au spus ca au nevoie de 25% din totalul de 5.400 de alegatori de la nivelul comunei si ca intr-o saptamana vor fi stranse semnaturile, toti cei ce vor semna urmand sa primeasca si explicatiile privitoare la motivele schimbarii primarului.
In primarie, lucrurile se vad diferit, Micu declarand ca adevaratul motiv al disputei cu cei 11 alesi locali il constituie refuzul la cererea democrat-liberalilor de a le oferi functia de viceprimar.
» Edilul in functie, sceptic
Primarul localitatii Tuzla, Constantin Micu, este de parere ca nu vor fi stranse semnaturile necesare referendumului. El a catalogat actiunea din aceste zile drept "ultima actiune interesanta a lui Saracila". De altfel, Micu pare hotarat sa faca pac