Răbdarea credincioşilor din Mangalia care aşteaptă revenirea preotului militar Traian Chircu la Biserica „Adormirea Maicii Domnului" a fost, din nou, pusă la încercare în cursul zilei de ieri. Traian Chircu, preotul de la capela militară a oraşului, a venit ieri pentru a pune în aplicare o decizie care demonstrează feţei bisericeşti ce slujeşte în locul său că nu mai are acest drept. Până la sosirea sa, credincioşii au început să protesteze în timpul slujbei ţinute de preotul Laurenţiu Puiu, cel ce l-a înlocuit pe Chircu printr-o decizie a Arhiepiscopiei Tomisului.
Scandalul de la biserica din Mangalia a început în urmă cu câteva luni, având o istorie destul de sinuoasă. Biserica militară din Mangalia a fost ridicată pe terenul armatei, dat spre administrare Consiliului Local Mangalia, prin Hotărârea de Guvern 738 din 29 august 1996. Conform înţelegerii cu Ministerul Apărării, Primăria Mangalia a amenajat iniţial, aici, un cimitir uman, urmând să construiască şi o „capelă creştin ortodoxă", potrivit aceloraşi convenţii. Construcţia bisericii a început în 2003, timp în care, în Mangalia, mai erau în curs de construire alte şase lăcaşuri de cult creştin ortodox. Se pare însă că militarii din Mangalia au avut mai mult spor: biserica a fost ridicată ceva mai repede, în mai puţin de patru ani, cu sprijinul primăriei, al donaţiilor şi sponsorizărilor. Toţi credincioşii de aici sunt de acord că meritul de a ridica această capelă într-un timp record îi aparţine preotului militar Traian Chircu, care, ne spun aceştia, a ajuns să îşi vândă şi propriul autoturism pentru a face rost de banii necesari finalizării construcţiei.
În 2006, Arhiepiscopia Tomisului, prin ÎPS Teodosie, solicită primăriei să treacă biserica militară şi terenul aferent în... proprietatea instituţiei! Răspunsul primăriei a fost că această capelă este un bun public, aflat în proprietatea Primărie