E o artă să alegi vinul potrivit fiecărui fel de mâncare. Şi e minunat să poţi s-o faci, dacă vrei să-ţi impresionezi iubita ori soţia şi să iei o cină perfectă în compania ei. Pentru că puţini ştiu la ce se bea vinul alb sau cel roşu, sec ori demidulce, l-am rugat pe Joseph Hadad (foto stânga), bucătarul- şef de la Casa Vernescu, să ne dezvăluie tainele alegerii licorii potrivite. Ai ales de pe meniu pate de foie gras, ştrudel cu măr crocant la cuptor E o artă să alegi vinul potrivit fiecărui fel de mâncare. Şi e minunat să poţi s-o faci, dacă vrei să-ţi impresionezi iubita ori soţia şi să iei o cină perfectă în compania ei. Pentru că puţini ştiu la ce se bea vinul alb sau cel roşu, sec ori demidulce, l-am rugat pe Joseph Hadad (foto stânga), bucătarul- şef de la Casa Vernescu, să ne dezvăluie tainele alegerii licorii potrivite. Ai ales de pe meniu pate de foie gras, ştrudel cu măr crocant la cuptor
E o artă să alegi vinul potrivit fiecărui fel de mâncare. Şi e minunat să poţi s-o faci, dacă vrei să-ţi impresionezi iubita ori soţia şi să iei o cină perfectă în compania ei. Pentru că puţini ştiu la ce se bea vinul alb sau cel roşu, sec ori demidulce, l-am rugat pe Joseph Hadad (foto stânga), bucătarul- şef de la Casa Vernescu, să ne dezvăluie tainele alegerii licorii potrivite.
Ai ales de pe meniu pate de foie gras, ştrudel cu măr crocant la cuptor sau îngheţată? Ei bine, atunci ai grijă să-i ceri ospătarului şi o sticlă de vin alb dulce. Atenţie: pentru îngheţată, vinul trebuie să fie foarte, foarte rece. Tot vinul alb, dar demisec, este potrivit dacă mănânci preparate din peşte ori friptură de pui sau de curcan (în acest ultim caz, poţi alege şi unul sec).
Salata de creveţi, homarul rece, păstrăvul afumat (gustările în general), pastele şi carnea de miel sunt mai savuroase dacă le “asortezi” cu vin alb, rămânând la alegerea ta dacă optezi pentru unul