» Deciziile consiliilor locale din judetul Constanta, care au luat hotararea de a majora taxele locale (subiect dezbatut in numarul de ieri al cotidianului nostru) sunt contestate de catre agentii economici.
» Cel mai bun exemplu in acest caz este conflictul actual dintre Rompetrol si Consiliul Local Navodari.
» Firma privata contesta schimbarea zonarii pentru impozitare, din cauza careia trebuie sa plateasca de trei ori mai mult decat in prezent.
La sfarsitul anului trecut, cl navodari aproba, intr-o sedinta extraordinara din luna decembrie, o noua incadrare pe zone in vederea impozitarii. In expunerea de motive a HCL 205/2009, primarul Nicolae Matei sustinea ca schimbarea este cauzata de faptul ca "au fost introduse noi zone in intravilanul localitatii Navodari, precum si cresterea valorii de circulatie a unora dintre ele". La articolul 1 al acestei hotarari se stabilea, printre altele, ca in zona A de impozitare sa fie cuprins si DJ 226C, zona cuprinsa intre pod rutier, canal Navodari-Luminita, limita cu comuna Corbu si Marea Neagra, perimetrul cuprinzand si platforma Petromidia. Astfel, prin aceasta hotarare adoptata cu 15 voturi "pentru" si o abtinere, impozitul pe terenul detinut de Rompetrol s-a triplat, ajungand la aproximativ 8 miliarde de lei.
Prin dosarul 4502/118/2009 inregistrat la Tribunalul Constanta, Rompetrol cere anularea HCL 205/2009 sustinand, in dosarul depus, printre altele ca "in cazul in care la nivelul unitatii administrativ-teritoriale se impun modificari ale delimitarii zonelor, consiliile locale pot adopta hotarari in acest sens numai in cursul lunii mai pentru anul fiscal urmator. Neadoptarea de modificari ale delimitarii zonelor in cursul lunii mai corespunde optiunii CL respective de mentinere a delimitarii existente a zonelor pentru anul fiscal urmator". Avocatii Rompetrol sustin ca CL Navodari nu