Să fie cu gust de fructe sau cu adaos de vitamine? Specialiştii susţin că nu acestea sunt criteriile după care ar trebui să alegem o apă sănătoasă, ci modul în care a fost îmbuteliată. Mai citeşte şi Nu ignoraţi simptomele oboselii cronice din Click Sănătate
Când alegi apa plată, nu puține sunt aspectele de care ar trebui să ții cont. Mai mult ca în cazul oricărui alt produs, marca și producătorul reprezintă indicii importante că apa pe care urmează să o procuri este una de calitate, corect sterilizată.
Prețul apelor îmbuteliate în oraș, provenind din surse locale, îți face cu ochiul? Alege mai bine apă de la robinet, căreia îi mai adaugi un filtru suplimentar.
Și mai bună este însă apa care provine din izvoare de munte, nepoluate (Tușnad, Borsec, Vatra Dornei, Stâna de Vale). Toate firmele „serioase” de apă îmbuteliată au menționat pe etichetă izvorul de proveniență, compoziția chimică (chiar şi data în care a fost făcută analiza compoziției).
Ba, mai mult, pentru a convinge clienții de puritatea apei lor, unii producători au diferite semne grafice, cu scopul de a vizualiza mai bine locul unde se găsește izvorul. Apa pe care intenționezi să o cumperi de abia are trecut pe etichetă numele producătorului și câteva informații expeditive? Atunci, e mai bine să renunți să o cumperi.
Nu cumpăra sticlele vizibil deteriorate
Chiar dacă producătorul este unul de încredere, este posibil ca apa îmbuteliată să se fi contaminat în drumul ei de la fabrică la supermarket. Condițiile de depozitare (și mai ales temperatura) pot să facă diferența între o apă sigură și una cu o cantitate nepermis de mare de bacterii.
Sticla de pastic este deformată, gâtul este turtit, iar capacul nu pare complet sigilat? În acest caz, riști să nu cumperi o apă 100 la sută pură. Un sfat în plus: nu cump