Pauzele de masă sunt o bună ocazie de a vă pune sângele în mişcare. În plus, astfel puteţi socializa mult mai bine cu colegii.
Tot mai mulţi români obişnuiesc să mănânce la birou, de mai multe ori într-o săptămână, fie din comoditate sau ca să economisească bani, fie pentru că n-au timp să-şi ia o pauză de masă ca să meargă la restaurant.
„Mesele luate la birou, lângă tastatură, constau, de obicei, în chipsuri, alune, fistic, bomboane, ceea ce nu e tocmai sănătos. Astfel de gustări nu sunt contabilizate şi aduc un plus de calorii”, a explicat medicul nutriţionist E duard Adamescu de la Cabinetul Moşilor din Bucureşti.
„Moda” vine din Statele Unite, unde statisticile arată că peste 70 la sută dintre americani mănâncă la birou. Atenţie însă: cei care muncesc în timp ce mănâncă se expun unor riscuri serioase, avertizează nutriţioniştii. Cel mai grav dintre ele este supraalimentarea.
Nu strică să vă dezmorţiţi puţin la prânz
Dacă pur şi simplu nu mai aveţi timp să ieşiţi la masă din cauza supraglomerării ori dacă nu rezistaţi tentaţiei de a mânca în timp ce trimiteţi mailuri şi răspundeţi la telefoane, medicii citaţi de site-ul medical web.md.com vă învaţă ce să faceţi pentru a reduce din riscuri.
Cea mai mare problemă a celor care iau masa în timp ce muncesc este fapul că nu se concentrează la ceea ce mănâncă, ci pe trimiterea de mailuri sau completarea de hârtii. Este reţeta perfectă a mâncatului excesiv.
„Prânzul luat la birou favorizează sedentarismul. Pentru ca sângele să circule bine în organism trebuie să facem mişcare, iar prânzul este o ocazie bună pentru asta. Cei care stau la birou să mănânce pierd această ocazie”, comentează medicul Susan Moores, purtător de cuvânt la American Dietetic Association.
„Testul tastaturii” nu dă greş
Mâncarea care s