Vedeta târgului Project Expo se asamblează, nefinisată, în 45 de zile şi ocupă 97 de metri pătraţi. Doar 15.000 de euro costă construcţia costă construcţia din lemn. La aceasta se adaugă preţul terenului, dar şi cheltuielile de finisare exterioară şi interioară. Chiar la intrarea în sala de la Palatul Copiilor, pe partea stângă, tronează oferta-vedetă a târgului Project Expo: o casă de 97 de metri pătraţi, la doar 15.000 de euro. Gândul ce-ţi trece razant prin cap la vederea machetei arătoase din faţa standului este unul singur: „Prea frumos ca să fie adevărat”.
Pentru a deveni proprietarul unei case în toată regula trebuie să dispui, mai întâi de toate, de un teren. Care poate costa şi el, în funcţie de localizare, câteva mii de euro.
Apoi, dacă vrei ca dezvoltatorul să se ocupe şi de finisarea exterioară a locuinţei, mai trebuie să scoţi din buzunar încă 7.000 de euro.
Lucrările de finisare interioară pică integral în grija clientului, care le poate realiza în funcţie de preferinţe. Un preţ mediu ar fi 10.000 de euro.
Casă de vacanţă pe structură din lemn
Ovidiu Sîngeorzan, CEO al companiei constructoare Antares Group, recunoaşte că, la o primă vedere, oamenii nu au încredere într-o casă de lemn – nu este un concept extrem de popular pe piaţa locală. Cu toate acestea, reprezentantul companiei se arată optimist cu privire la succesul ofertei. „Cred că o să fie cel mai bine vândut produs din târg”, spune Sîngeorzan. Georgiana se numără printre cei câţiva vizitatori care au studiat cu atenţie oferta Antares Group.
Crede că o casă din lemn ar fi o variantă interesantă, însă nu pentru o reşedinţă permanentă, ci mai degrabă pentru o casă de vacanţă. Asta este exact ceea ce caută şi ea.
Deocamdată nu este hotărâtă. La un preţ de 35.000 de euro crede că poate ridica şi o cas