Ţara noastră a reuşit din nou să iasă în faţă cu vinurile autohtone, după ce acestea au primit un calificativ foarte bun într-un top alcătuit de site-ul AskMen.com, relatează Mediafax. Sursa: Adi Pîclișan
România s-a clasat pe locul trei printre ţările ale căror vinuri au devenit importante competitoare al celor din „Lumea Nouă”. Vinurile din Chile, Africa de Sud, Noua Zeelandă sau SUA au ajuns acum să aibă competitori redutabili, în condiţiile în care tot mai multe state din Europa încep să primească recunoaşterea bine-meritată pentru producţiile vinicole.
Site-ul amintit a realizat o listă cu şapte ţări care au regiuni viticole ce încep să devină din ce în ce mai importante pe plan internaţional. Alături de România, mai sunt menţionate în ordine descrescătoare Elveţia, Ucraina, Grecia, Canada, Brazilia şi Anglia.
Potrivit prezentării AskMen.com, ţara noastră are o istorie a vinurilor de aproape 3.000 de ani, ea fiind la ora actuală una dintre cele mai importante state producătoare de vinuri din lume, cu peste 500.000 tone anual.
Deşi multe dintre soiurile autohtone de struguri au fost distruse de boli, producţia modernă de vinuri, care utilizează soiuri internaţionale cunoscute, merită să fie căutată, potrivit realizatorilor studiului. Principalele regiuni viticole din ţara noastră sunt Cotnari, Târnave, Murfatlar şi Dealu Mare.