Piaţa de bricolaj profită de criză, deoarece românii şi-au dat seama că poţi să economiseşti dacă îţi renovezi singur casa sau îţi construieşti mobila. Tot ce-ţi trebuie e puţină îndemânare şi curajul de a începe. Pentru a afla mai multe detalii citiţi şi: Creşte interesul pentru bricolaj
Îmbrăcat într-o cămaşă roşie şi încălţat cu papuci, Dan îşi caută uneltele prin casă. Cutia de scule este într-un dulap pe care şi l-a făcut singur în debaraua de pe hol, la care are acces pe lângă frigider. Deşi spaţiul e mic, a montat la una dintre uşi o balama specială pentru a o deschide în sus, la 160 de grade.
Bormaşina şi burghiele sunt aranjate într-o lădiţă de plastic, cheile şi şurubelniţele stau ordonate într-o cutie şi totul nu ocupă mai mult de două rafturi. Dar pentru a mări la maximum spaţiul din apartamentul său de două camere din cartierul bucureştean Drumul Taberei, Dan vrea să demareze în curând „proiectul bucătăria”.
Asta înseamnă să spargă o bucăţică de perete pentru a putea pune un dulap normal în debara, în care să monteze la o înălţime confortabilă un cuptor încastrat. Vrea să vândă pe internet aragazul clasic şi că cumpere în locul lui o plită, pe care să o pună deasupra unui nou dulap, cu un blat de la un capăt la altul al mobilei. Ar schimba şi hota, pentru că nişte păsări şi-au făcut cuib în gaura de aerisire. Şi spune că nici n-o să-l coste prea mult.
E numai o etapă din cel mai ambiţios proiect al lui, casa în care stă de patru ani şi pe care a renovat-o şi a amenajat-o singur, de la gresie şi faianţă la parchet, mobila de bucătărie şi, cel mai recent, dulapurile din sufragerie cu uşi lucioase fără mânere, sertare silenţioase şi sistem de deschidere prin apăsare.
Renovare într-o lună şi jumătate
Dan Barbu a devenit meşter de voie, de nevoie, când, după cumpărarea