Femeia are propria stână în Fundata şi a participat cu produse ca brânza de burduf în coajă de brad la târguri de tip „slow food“ din ţară şi străinătate Profil
NĂSCUTĂ: Octombrie 1973, Bran
FAMILIE: Căsătorită, are un băiat
STUDII: Liceul „Ştefan Octavian Iosif” Rupea
OCUPAŢIE: Crescător de animale
Născută la Bran, acolo unde creşterea animalelor reprezintă principala sursă de venit al localnicilor, femeia a prins drag de oierit. „Am crescut printre animale şi, când m-am căsătorit, am plecat la Fundata, unde soţul meu avea stână” declară femeia.
Foloseşte o reţetă tradiţională
Femeia şi soţul ei, care este baciul stânei, fac cea mai gustoasă brânză. Ei produc brânză de burduf în coajă de brad, caş proaspăt sau afumat, telemea de oaie şi urdă dulce. „Brânza o facem după o reţetă tradiţională, pe care o respectăm cu stricteţe. În zona aceasta de munte, nu se face altceva decât creşterea animalelor. Este o zonă cu păşuni, în care animalele se pot hrăni foarte bine”, spune Cecilia.
Produs natural
Toate tipurile de brânză pe care femeia şi familia ei le produc sunt 100% naturale. La stâna femeii, fiecare zi începe la ora 04.00. „Ciobanii se trezesc de dimineaţă, pentru a mulge oile. După asta, baciul rămâne la stână, pentru a prepara brânza. Oile sunt mulse de două ori pe zi, iar o zi de-ale noastre se termină la ora 23.00”, mărturiseşte crescătoarea de animale. Femeia participă şi ea la producerea brânzei şi îi face mare plăcere să facă acest lucru. „Vara, locuim cu toţii la stână şi muncim împreună. Îmi place să fac şi eu brânza şi sunt împlinită când văd că lumea caută produsele noastre naturale”, subliniază femeia.
A participat la târguri din străinătate
Cecilia Istrate a participat la numeroase târguri de produse naturale din ţară, dar şi din străină