In luna martie, Trezoreria americana si Autoritatea Federala de Garantare a Depozitelor (FDIC) au lansat un program prin intermediul caruia se dorea rezolvarea problemei activelor toxice aflate in custodia bancilor (Public Private Investment Program - PPIP).
PPIP presupune scoaterea la licitatie a acestor active iar investitorii care accepta sa cumpere asa ceva vor primi garantii in valoare de o mie de miliarde de dolari din partea FDIC. Practic, un investitor ce doreste sa cumpere active toxice in valoare de 5000 de dolari nu trebuie sa investeasca decat $357, Trezoreria SUA mai pune tot atat iar FDIC vine cu un imprumut care are o valoare de 6 ori mai mare decat cei $714 adusi de investitor si Trezorerie, respectiv $4284. In total, suma este de $4998, sa o rotunjum la $5000.
Daca peste 2-3 ani investitorul respectiv vinde activele cu $6000, el va plati FDIC cei $4284 imprumutati (aceasta nu cere nici un profit din afacere), ramanand deci cu $1716, bani pe care ii detine impreuna cu Trezoreria. Din aceasta suma, daca scadem investitia initiala de $714, profitul este de $1002, respectiv $501 pentru el si tot atat pentru Trezorerie. Astfel, la o crestere de doar 20% a valorii activelor (de la 5 la $6000), investitorul are un randament de 140%.
Citeste restul materialului si comenteaza pe khris.ro. In luna martie, Trezoreria americana si Autoritatea Federala de Garantare a Depozitelor (FDIC) au lansat un program prin intermediul caruia se dorea rezolvarea problemei activelor toxice aflate in custodia bancilor (Public Private Investment Program - PPIP).
PPIP presupune scoaterea la licitatie a acestor active iar investitorii care accepta sa cumpere asa ceva vor primi garantii in valoare de o mie de miliarde de dolari din partea FDIC. Practic, un investitor ce doreste sa cumpere active toxice in valoare de 5000 de dolari nu treb