Mâncaţi bine la micul dejun şi la prânz, dar puţin la cină. Sursa: Hepta
Cei care nu sunt obsedaţi să îşi contabilizeze caloriile, dar vor să îşi facă o idee despre cum ar trebui să mănânce sănătos în fiecare zi, este bine să ştie cum îşi pot împărţi mesele.
Micul dejun şi prânzul trebuie să fie cele mai consistente, iar cina, cea mai sărăcăcioasă. Ca să mâncaţi în cantităţi cât mai mici, este bine ca între mese să existe gustări din fructe.
Nu cumpăraţi tot ce vă iese în cale la supermarket
Stilul modern de viaţă nu vă ajută să vă menţineţi corect balanţa nutriţională zilnică, dar niciodată nu este prea târziu pentru a corecta obiceiurile rele şi nesănătoase.
După o zi petrecută la serviciu, este tentant să mergeţi la supermarket şi să cumpăraţi tot ce vă este la îndemână, dar, dacă aţi citi pe etichetele produselor, aţi vedea că multe dintre ele au un nivel ridicat de sare, zahăr şi grăsimi şi un conţinut scăzut de fibre, vitamine şi minerale.
Lactate la micul dejun, proteine la prânz
La micul dejun ar fi bine să aduceţi organismului cam 20%-25% din necesarul caloric zilnic.
Sunt potrivite produsele lactate - lapte, iaurt, chefir, brânză de casă -, dar puteţi încerca şi sandviciuri (cu brânză sau caşcaval) ori o felie de unt cu miere sau cu dulceaţă. Între masa de dimineaţă şi cea de prânz puteţi mânca un măr, o banană, o pară, o felie de ananas sau una de pepene.
Spre după-amiază, când nivelul de energie începe să scadă, este bine să vă refaceţi rezervele cu mese mai bogate în proteine sau în carbohidraţi. La prânz trebuie să aduceţi organismului cam 25%- 30% din necesarul caloric.
„Puteţi consuma carne mai slabă de vită, peşte, pui sau curcan, alături de o salată, bogată în crudităţi. O variantă bună ar mai fi o porţie de ciorbă, la