23 de profesori fac cercuri în diferite domenii cu peste 4000 de elevi. Numărul mare al celor care vin la Palatul Copiilor se explică şi prin faptul că toate cursurile sunt gratuite. Palatul Copiilor, a fost înfinţat în anul 1953 şi avea cercuri în zece domenii. Cu timpul, datorită interesului manifestat de copiii care veneau în număr din ce în ce mai mare la cursuri, domeniile de activitate s-au diversificat. În prezent, în cadrul Palatului Copiilor, funcţionează un număr de 23 de cercuri din diferite domenii, unde sunt înscrişi peste 4.000 de elevi. Directorul Palatului Copiilor, Pompiliu Ciolacu a declarat că cele mai căutate cercuri sunt cele de gimnastică-aerobică şi muzică. Aici, profesorii au înscrişi peste 200 de elevi. Numărul mare al copiilor crează dificultăţi cadrelor didactice. „Cele mai căutate sunt cercurile de gimnastică şi aerobică fiind şi câte 30 de elevi o dată ceea ce produce uneori aglomeraţie. Deocamdată nu mai puteam angaja alţi profesori pentru că posturile sunt blocate chiar dacă noi ne-am mai dori alte cercuri“, a spus Ciolacu.
Sute de premii
Mulţi dintre elevii Palatului Copiilor abţin anual premii la majoritatea concursurilor naţionale şi internaţionale la care participă. Directorul instituţiei, Pompiliu Ciolacu, a declarat că a pierdut şirul distincţiilor obţinute de-a lungul anilor: „Nici nu mai ştiu câte premii am caţtigat. Cert este că de la fiecare concurs la care participăm ne întoarcem cu minim unul dintre premiile mari“. Recent, elevii Palatului au participat la un concurs de meşteşug tradiţional, organizat la Cluj, de Clubul Copiilor Huedin, unde au obţinut premiul II, cu elevele Emilia Cătuţ şi Mălina Diaconescu.
Copii sunt încântaţi de activităţile desfăşurate
Deşi, la început unii copii se gândesc că nu le mai rămâne suficient timp pentru joacă, după ce se obişnuiesc şi se împrietenesc, aceştia aş