Exercitiul imbunatateste memoria. Cu cat o folosim mai mult, cu atat ea se va consolida mai bine. Imaginatia, asocierea si plasarea in timp si spatiu sunt doar cateva elemente care ajuta la dezvoltarea memoriei.
Tehnica exercitiilor de memorie are la baza increderea in reusita lor. Astfel, dupa cateva exercitii simple veti sti in detaliu totul despre lucrurile, numerele de telefon sau numele de care v-ati amintit intotdeauna cu greutate, informeaza Daily Mail.
Imaginatia
Micile detalii ale lucrurilor pe care le memoram, ambianta, atmosfera, starea vremii sunt doar cateva dintre lucrurile care ne ajuta sa rememoram situatia de care dorim sa ne amintim.
Un exercitiu de memorie in sine este retinerea tuturor detaliilor, oamenilor, actiunilor si lucrurilor dintr-o situatie data. Astfel, reamintirea unuia dintre ele va fi posibila prin retrairea acelor stari, detalii si fapte cu care ne-am confruntat in momentul exercitiului.
Imaginile inedite, gesturile atipice, mirosurile deosebite sunt detalii care ajuta la identificarea unei stari, iar prin imaginatie ele pot fi retraite.
Asocierea
Asocierea, in acest caz, este o legatura mentala intre doua lucruri diferite, care ajuta la identificarea unuia dintre ele. Nu trebuie decat sa acordam atentie acestor detalii care pot face diferenta intre o memorie buna si una mai putin exersata.
Un exemplu pentru folosirea asocierilor este simpla intalnire, pe strada, cu un postas. In acel moment, iti poti reaminti ca trebuie sa pui la posta un colet mamei tale, careia ai uitat sa-i inapoiezi cardul atunci cand ai fost acasa data trecuta.
De aici pot fi rememorate pas cu pas toate intamplarile care s-au petrecut in urma cu catva timp, printr-o simpla asociere a unei imagini cu implicatiile lucrurilor de care trebuie sa ne amintim. @N_