Nu, nu este o gluma si nici o noua reteta. Daca aveti o placa video care nu mai functioneaza, puteti incerca sa o reparati cu ajutorul cuptorului. In fond, nu aveti nimic de pierdut chiar daca nu sunteti pasionati de gatit.
Pe mai multe forumuri de profil este nu numai propusa aceasta actiune, dar sunt si marturii conform carora acest lucru functioneaza.
Pe Hardforum intalnim un post in care autorul povesteste cum placa sa (8800gtx) a incetat sa mai functioneze. A comandat alta noua si a vrut sa incerce solutia de mai sus pentru cea stricata.
A scos toate partile care se puteau inlatura si a asezat-o. A preincalzit cuptorul la 385° F (196° C), a pus placa inauntru pe 3 mici sfere din folie de aluminiu si a asteptat zece minute.
Acum, indraznetul bucatar nu stie daca sa o vanda sau sa o pastreze pentru backup, pentru ca functioneaza din nou.
Pe OCforum gasim o experienta similara, insa de data asta autorul spune ca a reusit sa repare astfel placile de doua ori, cunoscand alte trei cazuri in care operatiunea s-a incheiat cu succes.
Explicatia e simpla. In urma procesului automat prin care se aplica pasta pentru sudura pot aparea erori care duc la fisurarea punctelor de lipire odata cu trecerea timpului. In interiorul fabricilor, componentele trec la randul lor prin cuptoare, care pot sa nu aiba temperatura necesara. Daca se descopera defecte, acestea sunt introduse pentru inca o tura.
Asadar procedeul propus nu este iesit din comun, fiind asemanator cu solutia industriala. Prin incalzirea extrema punctele de lipire se refac - La 364° F (184° C) acestea se topesc - si fisurile aparute pot disparea.
Alex Sima - TownPortal Nu, nu este o gluma si nici o noua reteta. Daca aveti o placa video care nu mai functioneaza, puteti incerca sa o reparati cu ajutorul cuptorului. In fond, nu