Majoritatea echipelor promovate în Liga I în ultimii ani a făcut cale-ntoarsă după un sezon. Sursa: Agerpres
Lupta pentru promovare pe prima scenă fotbalistică a ţării este ca şi încheiată, deşi mai sunt două etape de disputat în Liga a II-a. Ceahlăul Piatra-Neamţ şi Unirea Alba- Iulia au promovat matematic, iar FC Ploieşti şi Internaţional Curtea de Argeş sunt ca şi promovate.
În Seria I, prahovenii au trei puncte avans faţă de Delta Tulcea, un meci în plus (restanţa cu Ştiinţa Bacău) şi meciul direct cu tulcenii, pe teren propriu, în ultima etapă. În Seria a II-a, cei de la Internaţional mai au nevoie de un punct în ultimele două etape pentru a depăşi CSM Rm. Vâlcea.
16 echipe „navetiste”
Ceahlăul revine în elită după un surghiun de un an în „B”, Ploieştiul va avea din nou echipă în prima divizie după cinci ani, iar Alba-Iulia a revenit după o pauză de patru sezoane. Internaţional Curtea de Argeş este o noutate absolută, fiind la prima prezenţă în Liga I.
Oficialii tuturor celor patru echipe susţin că au rezolvat problema licenţei şi că, în sezonul viitor, vor avea ca obiectiv evitarea retrogradării. Experienţa ultimilor ani arată însă că nou-promovatele devin „carne de tun” în Liga I.
„Echipele ABBA”, care fac naveta între primele două eşaloane (până de curând Liga I se numea Divizia A, iar Liga a II-a - Divizia B), n-au lipsit niciodată din fotbalul românesc, iar rezultatele din ultimii ani confirmă această neputinţă a nou-promovatelor în faţa unor adversari care stabilesc ierarhiile dinaintea startului de sezon.
În ultimele sezoane au existat numeroase exemple de echipe care s-au luptat să urce din „B” pentru a se face de râs în „A”. UMT, FC Bihor, Dacia Mioveni, „U” Cluj, CS Otopeni au avut apariţii meteorice în Liga I, numai câte un sezon. Apulum Alba-Iulia, Jiul Petro