Persoanele care consuma un pahar de vin pe zi prezinta un risc scazut de a face pietre la fiere, arata un studiu recent realizat.
Se stia si pana in prezent ca vinul, consumat moderat, reduce riscul aparitiei de pietre la fiere, dar nu se cunostea cantitatea necesara care trebuie consumata in acest scop.
Studiul oamenilor de stiinta de la Universitatea din East Anglia a fost facut pe 25.639 de persoane timp de 10 ani, informeaza Telegraph.
In timpul studiului, 267 de persoane au facut pietre la fiere. Persoanele care au consumat un pahar de vin pe zi prezentau un risc de a face pietre la fiere mai mic cu o treime.
In mod normal, una din zece persoane face pietre la fiere, din cauza unor infectii, a mostenirii genetice sau din cauza cresterii colesterolului.
Femeile au fost avertizate sa nu nu exagereze in consumul vinului, doza zilnica fiind de un pahar, iar pentru barbati doua pahare pe zi.
Persoanele care consuma un pahar de vin pe zi prezinta un risc scazut de a face pietre la fiere, arata un studiu recent realizat.
Se stia si pana in prezent ca vinul, consumat moderat, reduce riscul aparitiei de pietre la fiere, dar nu se cunostea cantitatea necesara care trebuie consumata in acest scop.
Studiul oamenilor de stiinta de la Universitatea din East Anglia a fost facut pe 25.639 de persoane timp de 10 ani, informeaza Telegraph.
In timpul studiului, 267 de persoane au facut pietre la fiere. Persoanele care au consumat un pahar de vin pe zi prezentau un risc de a face pietre la fiere mai mic cu o treime.
In mod normal, una din zece persoane face pietre la fiere, din cauza unor infectii, a mostenirii genetice sau din cauza cresterii colesterolului.
Femeile au fost avertizate sa nu nu exagereze in consumul vinului, doza zilnica fiind de