Traseele montane atrag mii de vizitatorii an de an. Citeşte şi:
Cele mai atractive destinaţii de vacanţă din Suceava
Unde ne relaxăm la Neamţ
Vizite la vechile mănăstiri botoşănene
Turism religios în capitala Moldovei
Atracţiile minerale ale Bacăului
Vrancea este renumită pentru vinurile de Odobeşti şi Panciu, dar şi pentru rezervaţiile unde trăiesc, urşi, acvile şi capre negre. Cele mai pitoreşti peisaje din munţii Vrancei se găsesc în Cheile Tişiţei, Râpa Roşie, Lacul Negru, Căldările Zabalei, Focul Viu de la Andreiaşu, Dălhăuţi şi Lunca Siretului. Călătorii se pot aventura pe trasele din munţii Vrancei, unde cel mai înalt vârf, Goru, are o altitudine de 1.785 de metri. Capre negre pe Valea Tişiţei
„Traseele montane sunt relativ puţine. Din câte am observat,m unţii reprezintă interes mai ales pentru cei care vor să facă alpinism”, povesteşte Gheorghe Marin, administratorul unei cabane din localitatea Lepşa. În pădure, turiştii trebuie să fie atenţi la vulpi, iepuri sau capre negre, care pot fi zărite în special pe Valea Tişiţei şi Valea Narujei.
„Pivniţele de la Odobeşti, staţiunea balneoclimaterică de la Soveja şi cascada Putna sunt cele mai atractive locuri din oraş“, este de părere Luminiţa Novac, de 29 ani din Vrancea.
Lepşa, localitate cu potenţial turistic
Localitatea Lepşa, situată la aproximativ 75 de kilometri de Focşani, are peisaje pi-toreşti, care-i fascinează pe turişti. În zonă se află bisericuţa de lemn Lepşa, rezervaţia Tişiţa şi o păstrăvărie.
„Lepşa este, cred, cea mai curată zonă din toată Vrancea. Turiştii vin aici tocmai pentru a se bucura linişte şi de aerul de munte“, mai spune Gheorghe Marin. Alte obiective de interes pentru turişti sunt Mausoleul de la Mărăşeşti, Biserica „Sf. Ioan“