Legendarele dueluri Steaua - Dinamo, care altădată umpleau până la refuz Sala Floreasca sau Sala Polivalentă, au devenit de mult istorie. Ultima întâlnire dintre cele două echipe într-un meci oficial de primă divizie datează de aproape un deceniu. Adrian Popa
redactor sport
Marea decădere a aparţinut Stelei care în mai puţin de 20 de ani a ajuns de la glorioasele dispute cu Maccabi Tel Aviv din cupele europene la dueluri în anonimat prin Divizia B. Şi asta după ce timp ce câţiva ani baschetul stelist nu a existat deloc.
Trist. Dar nu atât de trist pe cât ar putea fi. Baschetul bucureştean ar putea atinge în sezonul viitor fundul prăpastiei. Groapa Marianelor. Cu Rapid deja retrogradată în Divizia B, cu Sportul Studenţesc orbecăind de ani buni în eşalonul secund şi cu Steaua având şanse mici de accedere pe prima scenă, Capitala ar putea rămâne fără reprezentantă în prima divizie. Din cauza dificultăţilor financiare, secţia de baschet a clubului Dinamo este foarte aproape de desfiinţare.
Jucătorii nu şi-au primit salariile de luni bune, veteranii echipei se vor retrage, străinii au părăsit deja clubul, iar cei câţiva tineri nu îşi doresc să rămână pentru a asista la scufundarea corabiei. Cea mai titrată echipă din România, 22 de trofee de campioană, pare a împărtăşi aceleaşi suferinţe prin care a trecut şi marea sa rivală, Steaua.
Niciodată în istoria de aproape 60 de ani a Diviziei A, Bucureştiul nu a lipsit din peisajul baschetbalistic! Începând cu gaşca din Bariera Vergului a profesorului Davidescu, care a dat naştere Metalului 23 August, continuând cu Steaua şi Dinamo, dar şi celebrele echipe ale Politehnicii Bucureşti sau ale Academiei Tehnice Militare, Capitala a fost mereu acolo şi de cele mai multe ori în top. Nu trebuie uitată nici contribuţia Rapidului şi a Sportului Studenţesc, echipe care au