Potenţialul de dezvoltare al pieţei locale de outsourcing este extrem de mare, în pofida contextului economic actual, potrivit estimărilor Bit Solution. Astfel, menţinând o rată medie anuală de creştere de 12,1%, România poate ajunge în 2-3 ani cea mai mare piaţă de outsourcing din Europa. În acest moment, România deţine locul al treilea în Europa şi al doilea la nivelul Europei de Est, după Bulgaria, piaţa de profil fiind estimată la o valoare de 480 de milioane de dolari.
Potenţialul de dezvoltare al pieţei locale de outsourcing este extrem de mare, în pofida contextului economic actual, potrivit estimărilor Bit Solution. Astfel, menţinând o rată medie anuală de creştere de 12,1%, România poate ajunge în 2-3 ani cea mai mare piaţă de outsourcing din Europa.
În acest moment, România deţine locul al treilea în Europa şi al doilea la nivelul Europei de Est, după Bulgaria, piaţa de profil fiind estimată la o valoare de 480 de milioane de dolari. La nivel mondial, România se află în acest moment pe locul 19 în topul destinaţiilor de outsourcing.
Comunicare uşoară, preţuri competitive
„România are toate elementele de creştere necesare pentru a ajunge din urmă şi chiar a depăşi Estonia, devenind astfel cea mai mare piaţă specializată de outsourcing din această regiune. Specialiştii noştri sunt cel puţin la fel de bine pregătiţi ca cei din ţările mai bine dezvoltate, însă au avantajul de a deprinde şi a comunica cu uşurinţă într-o limbă străină – fapt care facilitează relaţia cu companiile internaţionale care aleg să îşi externalizeze serviciile IT în România”, afirmă Florin Scarlat, director general Bit Solutions.
Un alt factor care influenţează pozitiv evoluţia pieţei de outsourcing şi servicii IT este competitivitatea preţurilor, care înregistrează niveluri mai scăzute comparativ cu cele din ţările vecine.
Criza nu încetineşte dezvol