Bărbatul are propria păstrăvărie în Făgăraş. De 15 ani, prepară, după o reţetă proprie, păstrăv afumat, în cetină de brad. Bucatele lui se vând ca pâinea caldă, în întreaga ţară. NĂSCUT : Decembrie 1969, Făgăraş
FAMILIE : Căsătorit, are un băiat
STUDII: Facultatea de Zootehnie Bucureşti
OCUPAŢIE: Crescător de păstrăvi
Bărbatul spune că iubeşte tot ce înseamnă natură, iar aplecarea lui spre acest domeniu nu este deloc întâmplătoare. „ La Braşov nu aveam unde să merg la facultate şi m-am înscris la Facultatea de Zootehnie din Bucureşti. Nu regret nicio clipă că am studiat în acest domeniu. Este exact ceea ce am visat” , mărturiseşte Alexandru. În 1994, când a absolvit facultatea, s-a angajat la „Nitramonia” Făgăraş. „La început, nu aveau păstrăvi acolo unde m-am angajat. Am lucrat la Nitramonia până în 2003, când instituţia s-a privatizat. M-am angajat apoi la Păstrăvăria Dejani. Aici am lucrat cu păstrăvii şi mi-a plăcut foarte mult” , declară bărbatul.
Şi-a deschis propria păstrăvărie
În 2005, pasionatul de peşti a prins curaj şi şi-a deschis propria păstrăvărie. „M-am asociat cu un domn de la Bucureşti şi mi-am făcut o păstrăvărie. După ce am făcut toate demersurile şi ni s-au aprobat actele, păstrăvăria noastră a intrat în producţie în 2007” , spune Alexandru. De atunci, foarte multă lume a cumpărat păstrăvii afumaţi pe care îi prepară cu drag. „La început, vindeam marfa în supermarketuri, iar când am aflat de târgul de mâncare sănătoasă, am acceptat cu plăcere să particip. Lumea a primit foarte bine acest târg şi asta nu poate decât să ne bucure. La primele ediţii, luau câte un peşte pentru a gusta, iar acum cumpără câte un kilogram” , declară crescătorul de păstrăvi.
Lucrează şapte zile din şapte
Bărbatul este mereu ocupat, indiferent de anotimp. „Toamna