Prin desenele lor elevii încearcă să salveze natura, transmiţând mesaje clare către toată lumea că planeta se scufundă în gunoi.
La Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea s-a deschis, ieri, expoziţia de desene „Pădurea ţi-ar mulţumi” sub sloganul„Gândiţi la fel ca noi”. Desenele au fost realizate de elevii din şapte unităţi de învăţământ din Vâlcea care au participat proiectul CEZ Oltenia, „Reciclarea hârtiei în şcoli”. „Proiectul mi s-a părut foarte interesant. Noi încercăm să salvăm natura şi vrem ca şi cei din jurul nostru să urmeze acest exemplu. Este foarte important să protejăm natura şi să trăim într-un mediu curat. În desenul meu am făcut o femeie care se gândeşte că reciclarea este foarte importantă şi un coş de gunoi care are în mijloc globul pământesc. Astfel, am făcut legătura între om, planetă şi reciclare”, ne explică Roxana Mihăilescu din clasa aXI-a de la Colegiul Naţional Alexandru Lahovari.
Dican le cere autorităţilor să pună în funcţiune mocăniţa
În desenele lor elevii au transmis mesaje precum: „A fost murdar este curat”, „Reciclează pentru un viitor verde”, „Planeta se scufundă în gunoi..să reciclăm”, „Un copac mai puţin, şanse mai mici la viaţă”, „Pământul este în pericol, şi noi la fel”, „Salvaţi pădurea”, „Salvaţi natura”, „De câtă hârtie e nevoie ca să salvăm pădurea”. „Prin acest program încercăm să protejăm mediul înconjurător. În şcoli, am pus în ghivece şi seminţe de pomi ca să le demonstrăm elevilor cât de greu creşte un copac. Am făcut şi reciclare de hârtie, dar şi colectare selectivă a deşeurilor”, a explicat Marinela Feraru, specialist comunicare CEZ România. Tot ea precizează că dacă toată lumea ar depune efort în această acţiune, planeta poate fi salvată. „Lumea trebuie să ştie că nu se face primăvară, doar cu o floare”, a spus Feraru. Lucrările elevilor au fost apreciate de pictorul