Elevii din şcolile arădene îşi înfrumuseţează în acest mod inedit sălile de clasă. Prima acţiune din cadrul proiectului iniţiat de Administraţia Parcului Natural Lunca Mureşului are loc astăzi, la Colegiul Pedagogic “Dimitrie Ţichindeal”, de unde se aşteaptă ridicarea a câteva sute de kilograme de hârtie. Echipa Parcului Natural Lunca Mureşului şi firma de colectare a hârtiei pentru reciclare vor ajunge miercuri la Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta“.
Cumpără şi puieţi
Directorul Parcului Natural Lunca Mureşului, inginerul Ovidiu Pârv, a declarat că scopul principal al proiectului „Plante pentru deşeuri“ este reciclarea materialelor.
„Copiii vor strânge materiale reciclabile în curtea şcolii, într-o anumită zi, iar o firmă specializată va ridica deşeurile şi le va transporta la centrele de colectare. Cu banii obţinuţi din vânzarea deşeurilor, se vor cumpăra plante de interior sau arbori ornamentali care vor fi plantaţi în curtea şcolii”, a declarat Pârv.
Încurajaţi să îngrijească plantele
Elevii vor fi apoi încurajaţi să îngrijească plantele respective, asigurându-se că sunt udate la timp, sunt şterse de praf şi au suficient sol de calitate pentru a-şi procura substanţele minerale. „Acţiunile de acest gen au o importanţă deosebită în educarea din punct de vedere ecologic a copiilor şi conştientizarea importanţei reciclării materialelor”, a declarat directorul Parcului Natural Lunca Mureşului.
Proiectul demonstrează că se poate face reciclare chiar dacă nu există încă un sistem organizat de colectare selectivă a deşeurilor la nivelul judeţului Arad.
Sprijin total
Elevii sunt foarte încântaţi de această iniţiativă şi susţin că vor aduce deşeuri reciclabile de acasă. “Eu o să aduc PET-uri şi pungi de acasă, ca să adunăm cât mai multe deşeuri. Astfel, f