Carne de berbec în sos chili
Ingrediente necesare:
4 ardei chiles anehos, uscati
1 ceapa
2 catei de usturoi
3 rosii
2-3 ardei chili uscati
1 kg carne de berbec (miel-pulpa)
2-3 lingura ulei de masline, sare
1 lingurita praf de scortisoara
1 lingurita cuisoare
10 masline verzi
10 migdale înjumatatite
Timp de preparare: circa 1 ora
Timp de înmuiere: circa 1/2 ora
Circa 750 kcal/portie
Mod de preparare reteta
1. Ardeii chiles anehos îi hidratam aproximativ 30 de minute în apa calda si apoi se îndeparteaza sâmburii. În acest timp ceapa o taiem în patru si usturoiul îl înjumatatim. Rosiile le crestam si le oparim in apa fierbinte, le decojim, le taiem în patru. Facem un pireu din chiles anehos împreuna cu ceapa, usturoiul, rosiile, ardeii chili uscati si 4-5 linguri de apa în care am hidratat ardeii.
2. Carnea o taiem în cuburi mari sa se prajeasca bine. Adaugam apoi pireul, amestecam, punem sarea si apoi mirodeniile.
3. Carnea o lasam acoperita, la foc mic. Eventual se toarna înca putina apa, dar sosul nu trebuie sa fie prea subtire. Cu 10 minute înainte ca mâncarea sa fie gata adaugam maslinele si migdalele. Se consuma cu orez.
Pofta Buna!
Bucatarul nostru va sta la dispozitie pentru servicii de catering. Nu ezitati sa ne contactati pe adresa redactiei, str. Calarasilor nr. 22 et. 3 sau la telefon: 0758-383-477.
Vă prezint o reţetă de salată cu mijloc cald. În zile de vară, poate înlocui un prânz. Eu vă recomand să urmaţi paşii în ordinea de mai jos, pentru că salata este foarte gustoasă cu caşcavalul fierbinte şi ciupercile încălzite de sos. Contrastează nemaipomenit cu gustul răcoritor al verdeţurilor.
Ingrediente:
Pentru caşcaval pane:
230gr caşcaval,
2 ouă,
pesmet,
făină albă,
sare,
ulei pentru prăjit.