În ultimele zile familia animalelor de la ZOO s-a îmbogățit cu doi “Bambi” și trei ulii șoricari.
Speriați și înfrigurați, scâncind sfâșietor în căutarea mamei, cei doi pui au fost imediat adoptați de personalul de la Grădina Zoologică. În criză de inspirație, ambii au fost botezați Bambi, nume pe care-l vor purta până vor crește și se vor integra în “colectivul” de căprioare și cerbi de la grădina zoologică.
Povestea sosirii micuților la Grădina Zoologică din Oradea pare cusută cu ață albă, în sensul că îngrijitorilor de acolo le vine greu să creadă istorisirea orădeanului care i-a găsit și i-a lăsat apoi la Zoo. “Domnul ne-a spus că dormea pe canapea când câinele său de vânătoare a intrat în casa lui de vacanță, cărându-i în gură pe cei doi pui”, spune Daiana Gender, administratorul Grădinii Zoologice, care se declară îndrăgostită de micuțele animale. Ea atrage atenția că, în cazul în care găsim pui ce par abandonați în pădure, să nu îi luăm de acolo, fiindcă cel mai probabil mama este plecată doar, după mâncare. Matei Sfârle, orădeanul care i-a adus la Grădina Zoologică pe cei doi pui de căprioară, a spus că aceștia au fost găsiți de câinele său într-o pădure din Bihor și că, neștiind ce să facă, s-a adresat îngrijitorilor de la Zoo.
Ar muri dacă s-ar întoarce în pădure
Soarta puilor este acum în mâinile angajaților de la Grădina Zoologică. Aceștia îi hrănesc cu mucilagiu din orez și lapte și îi țin chiar în biroul administratorului, fiindcă au nevoie de căldură. Iezii nu mai au nicio șansă de a ajunge înapoi, la propria mamă. “Dacă ar fi duși acum în pădurea în care au fost găsiți ar fi sortiți pieirii. Cine știe pe unde e acum mama lor”, spune Ioan Silaghi, director la Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Bihor. Acesta, la rândul său, nu crede povestea cu câinele care ar fi venit acasă cu iezii în gură.