Nava şcoală Mircea participă, în perioada 12 aprilie - 26 august, la marşul anual de instruire practică, din care face parte şi competiţia internaţională „Tall Ships Atlantic Challenge 2009".
Pe 17 mai, bricul a intrat în cea de-a doua etapă a concursului, Tenerife-Hamilton. Nava şcoală a plecat de la linia de start alături de zece veliere clasa A, B şi D din Belgia, Bermuda, Franţa, Germania, Marea Britanie şi Olanda. La final, echipajul bricului a ocupat locul II, după nava Kruzenshtern din Rusia, în clasamentul velierelor clasa A, iar în cel interimar, locul V. După această etapă, studenţii şi elevii de la bord şi-au continuat activitatea conform programei de învăţământ. Iar pe 30 şi 31 mai, tinerii au participat la un concurs de şah şi un spectacol de aptitudini, talente şi divertisment cu momente de cântec, dans, stand up comedy, scenete şi demonstraţii de arte marţiale. La bordul bricului Mircea se află un echipaj de 190 de persoane, din care 63 de studenţi şi două studente de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân", 34 de elevi şi patru eleve de la Şcoala Militară de Maiştri Militari „Amiral Ion Murgescu". Nava şcoală Mircea participă, în perioada 12 aprilie - 26 august, la marşul anual de instruire practică, din care face parte şi competiţia internaţională „Tall Ships Atlantic Challenge 2009".
Pe 17 mai, bricul a intrat în cea de-a doua etapă a concursului, Tenerife-Hamilton. Nava şcoală a plecat de la linia de start alături de zece veliere clasa A, B şi D din Belgia, Bermuda, Franţa, Germania, Marea Britanie şi Olanda. La final, echipajul bricului a ocupat locul II, după nava Kruzenshtern din Rusia, în clasamentul velierelor clasa A, iar în cel interimar, locul V. După această etapă, studenţii şi elevii de la bord şi-au continuat activitatea conform programei de învăţământ. Iar pe 30 şi 31 mai, tinerii au participat la un concurs de şah şi un sp