De aproximativ un an, femeia face manual cercei, inele, coliere şi brăţări din mărgele. Pe lângă acestea pictează tablouri din gips şi face ornamente de sezon.
La cei 41 de ani ai săi, Anamaria Hadobas a încercat de toate. A început cu atelierul de mase plastice al familiei, a continuat cu o mică florărie pe care şi-a deschis-o şi acum face mărgele fantezie pentru băimăreni. De la zgardanele moroseneşti, femeia a trecut la gablonţurile moderne, la cercei şi brăţări. „Tot ceea ce înseamnă frumos mă fascinează. Aşa că am început să fac şi tablouri din gips şi decoraţiuni de sezon”, afirmă Anamaria Hadobas.
Tradiţie în familie
Plăcerea de a creea cu propriile mâini a moştenit-o de la tatăl său. „Pe vremea comunismului tata avea un atelier în care se ocupa cu meşteşugul sticlăriei, făcea bigudiuri şi saboţi pentru femei. Dragostea pentru tot ceea ce însemnă lucru de mână, m-a împins şi pe mine spre latura decoraţiilor”, mărturiseşte Anamaria. Prin anii 1990 femeia s-a ocupat de atelierul de mase plastice al familiei.
Obişnuia să facă panourile publicitare pentru firmele din oraş. Dorinţa de crea „frumosul” a încercat să şi-o astâmpere prin deschiderea unei florări, pentru o scurtă perioadă de timp. De un an îşi valorifică talentul prin bijuteriile fantezie. „Ideea de a face bijuterii mi-a venit după ce am văzut câteva modele pe internet. Aşa am cunoscut prin intermediul internetului o prietenă care mi-a „dat primii paşi în mărgele”, subliniază femeia.
Zgardane maramureşene vs. Gablonţuri moderne
A început cu zgardanele maramureşene, dar şi-a dat seama că epoca lor este una pe cale să se stingă. Aşa a ajuns să combine gablonţurile moderne cu tradiţionalele zgardane. Acum face coliere, cercei, brăţări şi inele pentru adolescentele băimărene. „Tot pe internet am văzut primul tabloul din gips decorat cu t