Companiile de asigurare au solicitat amânarea aplicării constatării amiabile, însă Comisia de Supraveghere le-a respins cererea. De la 1 iulie, constatul amiabil devine o opţiune pentru proprietarii maşinilor cu RCA, dar aplicarea rămâne neclară. Angajaţii companiilor de asigurare care se ocupă de rezolvarea daunelor auto au mai multe întrebări decât certitudini referitoare la modul în care vor fi soluţionate dosarele apărute în urma constatării amiabile a accidentelor. Mare
Companiile de asigurare au solicitat amânarea aplicării constatării amiabile, însă Comisia de Supraveghere le-a respins cererea. De la 1 iulie, constatul amiabil devine o opţiune pentru proprietarii maşinilor cu RCA, dar aplicarea rămâne neclară.
Angajaţii companiilor de asigurare care se ocupă de rezolvarea daunelor auto au mai multe întrebări decât certitudini referitoare la modul în care vor fi soluţionate dosarele apărute în urma constatării amiabile a accidentelor. Marea problemă pentru aceştia este cum se va decide care dintre şoferi este vinovat de producerea accidentului în anumite situaţii.
Procedura de constatare amiabilă se poate aplica numai în cazul accidentelor uşoare, în care au fost implicaţi doi şoferi. Aceştia vor completa un formular standardizat pe care îl dau asigurătorului pentru a deschide dosarul de daună şi pentru a primi autorizaţia de reparaţie a maşinii avariate. Acum, şoferii implicaţi într-un astfel de accident fără vătămări corporale sunt obligaţi să îl raporteze la Poliţie, unde stau la cozi ore bune.
Bonus pentru înţelegerea amiabilă: şoferii scapă de punctele de penalizare
De la mijlocul anului, orele de la cozi vor fi înlocuite de completarea unui formular cu numeroase rubrici. În plus, cei doi asiguraţi trebuie să se înţeleagă asupra detaliilor referitoare la modul în care a avut loc ciocnirea dintre cele două maşini. Şoferii vin