China nu si-a pierdut increderea in economia SUA. Secretarul Trezoreriei americane, Timothy Gaithner, si-a incheiat prima vizita in China, spunand ca intalnirile sale de acolo au pus bazele unei mai bune cooperari intre Washington si Beijing in privinta mai multor probleme, cum ar fi finantele globale si schimbarile climatice. Geithner s-a intalnit, marti, cu presedintele chinez, Hu Jintao, si prim-ministrul, Wen Jiabao, si apoi a declarat intr-un interviu ca Beijingul nu si-a pierdut increderea in economia SUA. Aceasta vizita are loc in contextul in care chinezii sunt din ce in ce mai ingrijorati de starea economiei americane, intrucat crestera deficitului bugetar in SUA ar putea slabi dolarul, iar China este cel mai mare creditor al Statelor Unite, scrie The New York Times.
Cea mai severa foamete din ultimii 40 de ani in Asia de Sud. Un raport UNICEF arata ca Asia de Sud se confrunta cu cea mai severa foamete din ultimii 40 de ani, din cauza cresterii preturilor la alimente si carburanti si din cauza recesiunii mondiale. Potrivit raportului, cele mai afectate zone sunt Bangladesh, Nepal si Pakistan. In plus, potrivit Bancii Mondiale, trei sferturi din populatia Asiei de Sud - aproape 1,2 miliarde de oameni - traiesc cu mai putin de 2 dolari pe zi, scrie BBC.
China blocheaza Twitter, Flickr si Hotmail. Cenzorii chinezi au blocat accesul la Twitter si la alte platforme si servicii online populare, cu doua zile inainte de aniversarea de 20 de ani de la protestele din Piata Tiananmen. In iunie 1989, protestele impotriva regimului au fost inabusite violent de armata chineza, lasand in urma sute de morti. Chiar si acum, dupa 20 de ani, protestele din Piata Tiananmen din centrul Beijingului raman un subiect tabu in China. In acest context, guvernul a blocat accesul la Twitter, Flickr si Hotmail cu doua zile inainte de aniversare pentru a preveni sau, ce