Deranjat de faptul că micuţii care asistau la cenaclul său nu aveau cuminţenia „unui stâlp în mijlocul lacrimilor“, Adrian Păunescu s-a enervat: „Staţi jos şi învăţaţi, până nu ajungeţi aurolaci!” Ceea ce era anunţat ca un spectacol de muzică şi poezie, moderat de Adrian Păunescu, de 1 iunie, s-a transformat într-o serie de jigniri aduse publicului şi laude de sine. Mai citeşte şi:
Doar trei dintre „greii“ cenaclului vin la concertul lui Păunescu
Liiceanu: Este o ruşine că Adrian Păunescu a ajuns să facă anchete şi să administreze cultura română
„Sunt încă viu astăzi, dar nu garantez pentru mâine”, rosteşte nostalgic Adrian Păunescu. Cândva, mii de oameni ar fi stat cu orele în frig ca să aplaude aşa sentinţe dramatice.
Luni seara însă, cei strânşi pentru a reînvia Cenaclul „Flacăra”, în Parcul Plumbuita, din sectorul 2 al Capitalei, păreau să ia mult prea uşor astfel de cuvinte. Aşa că s-au mulţumit să se aşeze cuminţi pe rânduri, aşteptând ca harul poetico-patriotic să se prăvălească abrupt peste minţile neluminate ale dânşilor.
La final, cu ochii înroşiţi de lacrimi şi de fumul de mici ce i-a izbit aprig de-a lungul spectacolului, participanţii au plecat spre locuinţele din giganţii de beton aflaţi în jurul parcului, încă murmurând cu nerv, „Doamne, ocroteşte-i pe români”.
Domnul Iancu şi chinezii
„Trăiască duhul lui Iancu!”, şi de atât are nevoie mulţimea formată, în mare, din persoane de vârsta a treia, copii aduşi de părinţi la spectacol de 1 iunie şi câţiva reprezentanţi de marcă ai generaţiei „şuviţe blonde şi pantaloni albi, transparenţi” să sară în aer.
Printre ei, şi câteva grupuri de chinezi, nelămuriţi încă cine este domnul Iancu şi ce-a făcut dânsul de le-a luat minţile atâtor oameni.
Pe scenă defilează, în aplauze frenetice, câţiva r