Peste 100 de angajaţi de la Fabrica de Mobilă Caragiale vor îngroşa rândurile şomerilor. Consiliul de Administraţie a luat decizia unei concedieri colective la data de 25 mai. Conducerea unităţii este contrariată de faptul că presa se interesează de soarta oamenilor. La Fabrica de Mobilă Caragiale rămân doar şapte angajaţi: directorul, directorul tehnic, contabilul şef, trei ingineri şi un electrician. Ceilalţi 110 muncitori au fost concediaţi din cauza problemelor financiare cu care se confruntă fabrica de mai bine de un an.
Pentru 95 de salariaţi, astăzi, este prima zi de şomaj, ceilalţi vor fi concediaţi în perioada imediat următoare.
Liderul de sindicat, Valentin Paise, a declarat că şi el a primit decizie de concediere, chiar dacă este în fruntea sindicatului Regiei Multiproduct, în subordinea căreia este fabrica dâmboviţeană.
“O să merg în instanţă. Nu aveau voie să mă dea afară. Nu sunt lider doar la Caragiale, ci la Regia Multiproduct”, a precizat Paise.
Salarii restante din februarie
Oamenii reclamă faptul că nu şi-au mai primit banii din luna februarie. De asemenea, se tem că nu le-au fost plătite contribuţiile la asigurările sociale de stat, în ultimii doi ani.
“Nu ştim sigur dacă avem plătite contribuţiile la şomaj. Celelalte ştim sigur că nu sunt plătite. S-ar putea să ne trezim la pensie că nu avem doi ani plătiţi”, a menţionat Valentin Paise.
El a adăugat că responsabilitatea cade, în mare parte, în sarcina conducerii care nu a găsit soluţii de redresare a unităţii.
“Conducerea nu a fost în stare să găsească o soluţie viabilă de redresare. Aveam comenzi, făceam export în Olanda şi Germania. Aveam forţă de muncă de la Penitenciarul Mărgineni, dar pentru că fabrica nu i-a plătit, penitenciarul a rupt înţelegerea. Iar noi nu am putut să mai fa