Specialitatea casei propusa de unele restaurante din provincia chineza Guangdong a starnit numeroase controverse din cauza ingredientelor care sunt folosite pentru prepararea ei.
Reteta cunoscuta sub numele "Gaina omorata de sarpe" se face din carnea unei gaini care a fost initial muscata de un sarpe veninos, anunta La Stampa.
Bucatarii sustin ca veninul se transforma intr-o enzime care ajuta sangele uman sa fie "curat".
"Cateva televiziuni au spus ca aceasta mancare este veninoasa, dar multe persoane au consumat-o si nu au avut probleme. Zilele trecute niste parinti si-au hranit copiii cu asta ", a declarat doamna Zheng, patroana unui restaurant care serveste acest fel.
Asociatiile care lupta pentru drepturile animalelor considera ca aceasta tehnica este "barbara" si spun ca exista riscul transmiterii de boli necunoscute.
Mai multe ziare locale au anuntat ca autoritatea sanitara a deschis o ancheta pentru a interzice aceasta practica, dar nu se stie in cat timp o vor finaliza.
Nu este pentru prima data cand bucataria chineza este in centrul unor polemici. Ei au propus retete precum creier crud de maimuta, carne de caine sau pisica si altele la fel de bizare.
Specialitatea casei propusa de unele restaurante din provincia chineza Guangdong a starnit numeroase controverse din cauza ingredientelor care sunt folosite pentru prepararea ei.
Reteta cunoscuta sub numele "Gaina omorata de sarpe" se face din carnea unei gaini care a fost initial muscata de un sarpe veninos, anunta La Stampa.
Bucatarii sustin ca veninul se transforma intr-o enzime care ajuta sangele uman sa fie "curat".
"Cateva televiziuni au spus ca aceasta mancare este veninoasa, dar multe persoane au consumat-o si nu au avut probleme. Zilele trecute niste parin