Pentru că ancheta procurorilor bate pasul pe loc, rudele celor ucişi fac investigaţii paralele. A trecut jumătate de an de când doi oameni şi-au pierdut viaţa în urma exploziei de pe strada Reşiţei. Lucian Knatiuc, de 34 de ani, a murit din cauza arsurilor pe 90 la sută din suprafaţa corpului. Fiica sa, în vârstă de opt ani, s-a ales cu arsuri care i-au adus un certificat de handicap.
Copil nenorocit pe viaţă
Fata merge la fizioterapie de trei ori pe săptămână. Arsurile i-au lăsat urme vizibile pe mâini şi pe faţă. „Fetiţa mea a rămas cu traume fizice şi psihice. Cineva trebuie să plătească pentru moartea soţului meu. Noi trebuie să fim despăgubiţi. Eu sper să se găsescă vinovaţii, dar am auzit că firma care a provocat dezastrul are relaţii”, a spus soţia celui ucis, Ionela Knatiuc. Femeia nu lucrează, pentru că şi ea a suferit răni multiple în urma exploziei.
Procurorii nu au contactat-o. Femeia are acte care să dovedească că soţul ei a fost ucis de muncitorii care au agăţat ţeava de gaz din faţa casei şi au provocat explozia.
Procurori incompetenţi
„Pompierii au încercat să spună că a sărit casa în aer pentru că am făcut noi lucrări improvizate, dar ulterior au revenit cu expertiza. Instalaţia noastră de gaz era făcută cu acte şi avize de la toate autorităţile. Eu am scos actele din flăcări, pentru că am ştiut că încearcă să dea vina pe noi. Nu mi-a cerut nimeni documentele”, a mai spus soţia unuia dintre cei doi bărbaţi ucişi. Explozia l-a ucis şi Petru Bartulov, un jandarm de 28 de ani, care trecea prin faţa casei în timp ce mergea la serviciu.
Tatăl acestuia a pornit o anchetă pe cont propriu şi vrea să afle ce trebuia să facă firma care executa lucrările.
„Am cerut datele de la Aquatim. Ei au contractat muncitorii care săpau în faţa casei. Într-o primă fază au refuzat să î