"Trebuie să facem tot posibilul ca astfel de accidente să nu mai aibă loc. Aceasta a fost cea mai mare catastrofă din istoria aviaţiei noastre civile", a spus astăzi liderul comisiei de anchetă a accidentelor aeriene, Jean-Louis Arslanian. Sursa: Reuters
Oficialul a atras atenţia că zona în care s-a produs accidentul este una foarte dificilă. Totuşi, el este că trebuie depuse toate eforturile pentru aflarea "adevărului în privinţa prăbuşirii aeronavei".
"Ancheta noastră este complementară cu cea a autorităţilor judiciare", a adăugat Arslanian. El crede că unul dintre cei mai importanţi paşi care trebuie făcuţi în domeniul aviaţiei civile este sporirea sistemului de schimburi de informaţii.
La 1 iunie, un avion al companiei Air France, cu 228 de persoane la bord ( 216 pasageri şi 12 membri ai echipajului), a dispărut de pe radar deasupra Oceanului Atlantic, în timp ce efectua o cursă între Brazilia şi Franţa. Resturile aparatului au fost găsite abia ieri, în apele Atlanticului. La bordul aeronavei se afla şi o româncă, Violeta Băjenaru.
Au început operaţiunile de recuperare a aeronavei
Patru nave special echipate pentru recuperarea părţilor desprinse din aeronava dispărută au mers la 650 de kilometri de arhipelagul Fernando de Naronha, locul unde s-a prăbuşit Airbusul A330 al cursei Air France.
Potrivit armatei braziliene, nu există niciun supravieţuitor, aşa cum estimau experţii imediat după accident. Marina braziliană spune că cea mai dificilă sarcină va fi găsirea datelor de zbor şi a înregistrările vocale din cabina de comandă.
Fernado de Noronha este un arhipelag compus din 21 de insule, aflat în Oceanul Atlantic, la 350 de kilometri de coasta braziliană.
Ceremonii în Franţa ş Brazilia
În această după-amiază, o ceremonie în memoria victimelor va av