Potrivit ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, contractul cu Bechtel pentru construirea Autostrăzii Transilvania a fost mai mult o cerinţă pentru ca România să fie primită mai repede în NATO. "La vremea la care a fost semnat (anul 2003, n.red.), contractul cu Bechtel era un fel de cerinţă pentru ca România să intre în NATO. Înţeleg nevoia ca o companie americană să intre pe piaţa românească în construcţia de autostrăzi, dar nu înţeleg de ce contractul a fost negociat în doar şapte zile, iar valoarea contractului, de 2,3 miliarde de euro, a fost stabilită prin extrapolarea studiului de fezabilitate făcut pe şase kilometri la toţi cei 415 kilometri ai Autostrăzii", a spus ministrul Transporturilor.
Referindu-se la bugetul pe acest al ministerului pe care îl conduce, Berceanu a spus că acesta reprezintă 60 la sută din cel aferent anului 2008, iar datoriile pe care MTI trebuie să le achite în baza unor lucrări efectuate anul trecut se cifrează la 2,4 miliarde lei.
Purtătorul de cuvânt al Bechtel, Bogdan Sgârcitu, a declarat că societatea americană are nevoie de încă 250 de milioane de euro pentru a finaliza lucrările la tronsonul de autostradă Turda-Gilău.
Potrivit ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, contractul cu Bechtel pentru construirea Autostrăzii Transilvania a fost mai mult o cerinţă pentru ca România să fie primită mai repede în NATO. "La vremea la care a fost semnat (anul 2003, n.red.), contractul cu Bechtel era un fel de cerinţă pentru ca România să intre în NATO. Înţeleg nevoia ca o companie americană să intre pe piaţa românească în construcţia de autostrăzi, dar nu înţeleg de ce contractul a fost negociat în doar şapte zile, iar valoarea contractului, de 2,3 miliarde de euro, a fost stabilită prin extrapolarea studiului de fezabilitate făcut pe şase kilometri la toţi cei 415 kilometri ai