Când utilizaţi un card bancar în străinătate, aveţi grijă la comisioane. Majoritatea băncilor comerciale din România nu percep nici un fel de comision la plata cu cardul către comercianţii din străinătate. De exemplu, dacă Banca Transilvania percepe, în ţară, un comision de 0,5% din sumă (plus 2,5 lei) la retragerea de numerar de către clientul băncii de la ATM-ul altei bănci, în străinătate banca cere 1% din suma retrasă, plus 2,5 lei. Deţinătorii cardurilor BRD plătesc în străinătate, la retragerea de numerar, un comision de 1,5% din sumă, plus zece lei. Dacă trebuie să retrageţi bani de pe cardurile BRD în regim de urgenţă peste graniţă, atunci vă costă 95 de dolari, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul băncii. Unele bănci au „taxă de conversie“ a leilor româneşti în euro, care se stabileşte în funcţie de cursul valutar al fiecărei bănci. Raiffeisen Bank dă posibilitatea clientului să trimită bani pe cardul altei persoane prin utilizarea telefonului mobil, „contra unui comision mic“, informează public banca.
Băncile plafonează utilizarea cardurilor (fie că sunt de debit sau de credit) ca număr de tranzacţii şi ca sumă. Unele bănci acceptă maximum şase tranzacţii pe zi, altele ajung la zece. Limita de tranzacţie se stabileşte de fiecare bancă, de la 3.000 până la 10.000 de lei pe zi, spune reprezentantul unei bănci.
Când utilizaţi un card bancar în străinătate, aveţi grijă la comisioane. Majoritatea băncilor comerciale din România nu percep nici un fel de comision la plata cu cardul către comercianţii din străinătate. De exemplu, dacă Banca Transilvania percepe, în ţară, un comision de 0,5% din sumă (plus 2,5 lei) la retragerea de numerar de către clientul băncii de la ATM-ul altei bănci, în străinătate banca cere 1% din suma retrasă, plus 2,5 lei. Deţinătorii cardurilor BRD plătesc în străinătate, la retragerea de numerar, un comision de 1,5