În cele patru zile, cât a durat Bucharest Food Festival, bucureştenii care au trecut prin zona comercială Băneasa au putut gusta preparate inedite pregătite de profesionişti. S-a încheiat cea de-a doua ediţie a Bucharest Food Festival. La acest eveniment, a cărui primă ediţie a avut loc în luna octombrie a anului trecut, recordurile şi demonstraţiile culinare s-au ţinut lanţ. Jurnalul de bucătărie a organizat în cele patru zile (21, 22, 23 şi 24 mai) workshopul "550 de ani de bucătărie românească, de la bulzul lui Bucur la burgerul lui Bill".
Silvian Scornea, maestru al artei culinare, a preparat sâmbătă o uriaşă fasole cu ciolan afumat, aproximativ 6.000-7.000 de porţii, iar duminică a mai gătit şi 1.500 de litri de borş de peşte. De asemenea, Horia Vîrlan, maestru al artei culinare şi vedeta emisiunii Cireaşa de pe tort, a moderat concursurile cu publicul, iar în cadrul workshopului organizat de noi a destăinuit publicului din tainele bucătăriei burgheze din secolul al XIX-lea.
Antonio Passarelli a susţinut un show culinar, iar Vincenzo Tedesco a prezentat produse siciliene, precum uleiul de măsline şi laptele de migdale.
TRADIŢIE ŞI EVOLUŢIE
Partea livrescă a festivalului am regăsit-o în expoziţia realizată de "Asociaţia Ospeţia din România - tradiţie şi evoluţie". Ion C. Rogojanu, preşedintele asociaţiei, ne-a prezentat cărţi de bucate, gravuri cu subiecte gastronomice, meniuri realizate de unii pictori şi ustensile de bucătărie. Expoziţia face parte dintr-o serie de activităţi pe care le realizează "Ospeţia din România".
"Încercăm să păstrăm tradiţiile româneşti şi vechile meserii din aşa-zisul domeniu al bucătărelii", ne-a spus Ion C. Rogojanu. Alături de el, l-am cunoscut pe Iustin Zegrea, anticar, venit cu o colecţie de cărţi de bucate româneşti şi câteva caiete de reţete. De asemenea, ne-au atras atenţia lit