Ploaia abundentă şi vântul puternic au provocat marţi seară probleme în trafic şi inundarea mai multor gospodării în sudul judeţului Olt. Până ieri- dimineaţă, pagubele provocate de furtună au crescut, fiind distruse acoperişuri de case, blocuri şi de instituţii publice, culturi agricole, solarii, iar 28 de localităţi au rămas fără energie electrică şi legături telefonice.
Situaţia cea mai gravă a fost înregistrată la Ianca. Aici, mai mulţi localnici au solicitat ajutorul pompierilor deoarece apa le-a pătruns în curţi şi în beciuri. Potrivit viceprimarului localităţii, Liviu Domozină, trei case au fost inundate, iar apa a intrat în beciurile a 12 gospodării. „Au fost inundate trei case din partea de sud a satului. Ieri, în jurul orei 3.00, a fost solicitat un echipaj de pompieri de la Bechet, care au acţionat cu o motopompă pentru evacuarea apei. Acum nu mai sunt probleme, însă culturile agricole sunt distruse. 200 de hectare cultivate cu pepeni verzi sunt terminate, la fel viile, cultura de grâu şi orz. A mai scăpat ceva din cultura de porumb, dar care a fost mai mic a fost ras de apă. Oamenii în vârstă povesteau că nu au mai văzut aşa ceva din 1967“, a declarat viceprimarul din Ianca.
Furtuna de marţi noapte a făcut ravagii şi în localitatea Ştefan cel Mare. „Comuna noastră este cea mai afectată. A fost apocalipsa pe pământ. Oamenii plâng întruna. Nu mai avem nimic. Nu mai există culturi agricole“, a declarat Viorel Măgureanu, primarul localităţii.
Potrivit lui Tudorel Niţulescu, edilul localităţii Grojdibodu, şi în această comună au fost înregistrate pagube serioase. „Culturile sunt distruse în proporţie de 30 %“, a spus Niţulescu.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Cristian Croitoru, marţi seară, pe drumul judeţean care leagă localităţile Vişina şi Studina, mai mulţi copaci au fost