Singura solutie pe care o au companiile de pe plan local pentru a-si reduce costurile este sectorul IT, de aceea, tinta propusa acestor firme de catre ministrul comunicatiilor si societatii informationale, Gabriel Sandu, este ca sectorul IT&C sa ajunga sa reprezinte 15% din Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei.
“Acest sector va beneficia de sprijinul meu in totalitate si sper ca IT&C-ul sa ajunga la 15% din PIB-ul Romaniei”, a spus Sandu la deschiderea celei de a 18-a editii a CERF, cel mai important eveniment de IT&C din tara, fara a preciza, insa, care este termenul in care se va ajunge la acest procent.
Pe timp de criza, a adaugat el, singura solutie de reducere a costurilor este IT&C-ul.
In plus, Catalin Marinescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), a declarat ca in aceasta perioada economica nefasta, doar cei care inoveaza au de castigat.
“Piata IT din Romania nu este inca o piata matura. De aceea, in momentul actual, castiga doar cei care inoveaza”, a spus presedintele ANCOM.
Acesta a mentionat ca se doreste stimularea altor aplicatii si sectoare din domeniul IT&C pentru ca, in prezent, 70% din investitii se fac in hardware.
Totodata, reprezentantul MCSI a declarat ca a reusit deblocarea a 84 milioane euro pentru broadband si ca se doreste majorarea ratei de penetrare a conexiunilor de internet in gospodarii pana la 40% in 2010 si la 80% in 2015.
“Sistemul electronic national va avea conectate 15.000 de institutii, fiecare dintre acestea urmand sa aiba in componenta un ofiter de e-guvernare”, a afirmat Sandu.
Totodata, acesta a spus ca va semna un protocol cu Ministerul de Finante si cu ANAF pentru a trece pe online plata taxelor, lucru ce va aduce o reducere de 20% a cheltuielilor.
Ministrul comunicatiilor si societatii informationale a precizat ca