A devenit o tradiţie pentru orice persoană, care ţine la sănătatea ei să adopte o dietă de sezon bazată pe salate: vara, uneori, este tot ce dorim să mâncăm. Spre deosebire de alte mâncăruri, salata pe care o pregătim astăzi are anumite calităţi incontestabile: este uşoară, sănătoasă şi răcoritoare.
Ingrediente:
1 căţel de usturoi, 1 linguriţă mustar, 3 linguriţe oţet, 1/4 cească ulei de măsline, sare şi piper, după gust, 6 ceşti orez fiert, 2 ceşti felii decojite de castravete, 2 ceşti rosii cherry coapte, în prealabil, 1/3 ceaşca stafide galbene, 10 felii subţiri de ceapă, coapte, 3 linguriţe frunze de mentă, marunţite.
Mod de preparare:
Pisăm usturoiul intr-un vas. Adaugăm muştarul, oţetul, amestecăm până la omogenizare. Adăugam puţin câte puţin şi uleiul de măsline până obţinem o pastă. Adăugăm sare şi piper, după gust. În vas, adaugăm orezul deja gatit, castraveţii, roşiile, ceapa şi stafidele, amestecăm uşor apoi punem frunzele de menta in salata. O altă variantă a acestei salate ar putea fi înlocuirea orezului cu cuscus.
Poftă bună!
Bucătarul nostru vă stă la dispoziţie pentru servicii de catering. Nu ezitaţi să ne contactaţi pe adresa redacţiei, str. Călăraşilor nr. 22 et. 3 sau la telefon: 0758-383-477.
A devenit o tradiţie pentru orice persoană, care ţine la sănătatea ei să adopte o dietă de sezon bazată pe salate: vara, uneori, este tot ce dorim să mâncăm. Spre deosebire de alte mâncăruri, salata pe care o pregătim astăzi are anumite calităţi incontestabile: este uşoară, sănătoasă şi răcoritoare.
Ingrediente:
1 căţel de usturoi, 1 linguriţă mustar, 3 linguriţe oţet, 1/4 cească ulei de măsline, sare şi piper, după gust, 6 ceşti orez fiert, 2 ceşti felii decojite de castravete, 2 ceşti rosii cherry coapte, în prealabil, 1/3 ceaşca stafide galbene, 10 felii subţiri de ceapă, coapte, 3 linguriţe frunze de mentă