Pe site-ul Ministerului Educaţiei a fost publicată lista cu beneficiarii Programului "Euro 200", însă s-a constatat că sunt foarte mulţi beneficiari cu venituri zero pe membru de familie, situaţie în care, teoretic, familia nu ar avea de unde să pună restul de bani necesari pentru achiziţionarea unui calculator.
Ca urmare, printr-o adresă, Comisia naţională a transmis comisiilor judeţene să sesizeze autorităţile locale pentru efectuarea anchetelor sociale tuturor candidaţilor eligibili. Aceste anchete sociale s-au realizat după modelul impus de Legea 416/2001, pentru a se verifica veridicitatea declaraţiilor de venit şi a celor referitoare la bunurile familiei. Cele mai multe cereri care menţionau venit zero pe membru de familie erau de la: Şuţeşti, Valea Cânepii, Ulmu, Gradiştea, Însurăţei, Ianca şi satele din Balta Brăilei.
În urma anchetelor realizate, dintre cei 730 de beneficiari au pierdut ajutorul 20, adică aproximativ 3%. S-a descoperit că, de fapt, venitul pe membru de familie depăşea 150 de lei, ceea ce a dus la pierderea eligibilităţii. În unele situaţii, s-a ajuns chiar la sume mult mai mari, ca de exemplu 176, 25 lei, 229 lei, ba chiar 258 lei venit pe membru de familie. Cele mai multe asemenea situaţii au fost la Ulmu, dar s-au întâlnit şi în alte localităţi precum: Ciocile, Gradiştea, Mircea Vodă, Surdila Găiseanca sau Romanu. Pe site-ul Ministerului Educaţiei a fost publicată lista cu beneficiarii Programului "Euro 200", însă s-a constatat că sunt foarte mulţi beneficiari cu venituri zero pe membru de familie, situaţie în care, teoretic, familia nu ar avea de unde să pună restul de bani necesari pentru achiziţionarea unui calculator.
Ca urmare, printr-o adresă, Comisia naţională a transmis comisiilor judeţene să sesizeze autorităţile locale pentru efectuarea anchetelor sociale tuturor candidaţilor eligibili. Aceste anchete