Toţi şefii birourilor judeţene ale Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi-au pierdut funcţiile.
Mircea Andreş, şeful Serviciului Teritorial Timişoara al DIICOT a declarat, în exclusivitate pentru Adevărul de Seară, că procurorii-şefi de la Timiş, Arad şi Caraş-Severin se vor întoarce la munca de jos. „Devin procurori simpli la nivel de serviciu. Pierd sporul de conducere, care era în plus la salariu”, a declarat Andreş.
Şef problemă la Timiş
Carmen Martinov, fosta şefă a DIICOT Timiş, rămasă fără funcţie, s-a remarcat într-o serie de situaţii dubioase. S-a descoperit că aceasta a eliberat adeverinţe care au permis unor traficanţi de droguri să primească sentinţe reduse la jumătate. Martinov a mai fost acuzată de un suspect că a încercat să obţină o mărturie mincinoasă împotriva şefului Poliţiei Timiş, comisarul-şef Săndel Palade. Poliţişti de la Crimă Organizată, care au instrumentat dosare cu probe concludente, şi-au văzut munca anulată după ce Martinov a dispus soluţii de NUP infirmate ulterior de structura regională DIICOT.
Profesionalism la Arad
În contrast, Dan Ilarie, fost şef al DIICOT Arad, s-a făcut remarcat, prin profesionalism, chiar anul acesta prin arestarea uneia din cele mai periculoase grupări de crimă organizată din România, grupul lui Uţu Rohozanu, care se auto-denumea şi „Împăratul”.