Ultima sută de metri. Se pune la punct un program, o agendă zilnică, se fac echipele, se trasează sarcinile. Peste cinci zile, campania „Craiova curată“, organizată de primăria municipiului şi Gazeta de Sud, va demara la primele ore ale dimineţii.
În mai puţin de o săptămână, Craiova va începe să arate mai curat. Din toate punctele de intrare/ieşire din oraş vor fi strânse deşeurile nu de către cei care le-au aruncat din neglijenţă sau indiferenţă, ci de oameni care s-au implicat în campania de responsabilizare faţă de mediul înconjurător. Ni s-au alăturat Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public Craiova, Regia de Salubritate, compania DELTA 93 ACM, ECO SUD, compania Ford, apoi Inspectoratul Şcolar Judeţean, Penitenciarul de Maximă Siguranţă şi Penitenciarul Pelendava Craiova. De asemenea, pe adresele imagine@primariacraiova.ro şi office@gds.ro s-au înscris voluntari care ne vor sprijini în acest demers. Lista rămâne deschisă.
Educaţia începe cu noi
Un cititor spunea miercuri pe site-ul GdS (http://www.gds.ro/Actualitate/2009-06-03/Vino+in+%E2%80%9ECraiova+curata%E2%80%9C!) că mizeria aceasta o aduc oamenii „cărora le e lene să arunce la ghenă gunoiul, care, dacă îşi demolează casa, nu plătesc la firma de salubritate să vină să încarce molozul ca să îl ducă acolo unde trebuie“. Şi argumenta: „Asta vă spun în cunoştinţă de cauză. Mi-am făcut casă şi, acum cinci ani, m-a costat 200 de lei fiecare remorcă încărcată cu resturi. Puteam să aranjez cu un particular, la jumătate de preţ, dar, când l-am întrebat unde duce tot acel moloz şi mi-a spus că pe malul Jiului, pe unde o fi, am zis nu, mulţumesc. Am copii şi vreau să trăiască într-un mediu curat. Aşa că mai bine ne înscriem în această campanie şi facem ceva pentru binele copiilor noştri. Şi cel mai important lucru pe care putem să îl facem este să îi educăm să nu mai ar