Muzeul Judeţean de Ştiintele Naturii Prahova, în parteneriat Regia Autonomă de Servicii Publice Prahova a organizat ieri în Sala de Astronomie o conferinţă cu totul specială. I
nvitatul acestui eveniment a fost inginerul Georgică Lupchian, profesorîn cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, care a prezentat aceste mecanisme naturale şi cu alte ocazii la muzeele din ţară.
La întâlnirea de ieri, specialistul a încercat să etaleze diverse aparate, invenţii personale, dar brevetate, prin care se pot explica mecanismele naturale.
Experimente inedite
Conferinţa cu tema „Mecanisme şi dispozitive pentru punerea în evidenţă a câmpurilor” i-a atras nu numai pe reprezentanţii muzeului, ci şi pe ploieştenii care au dorit să cunoască mai îndeaproape aceste tainele.
După sesiunea de discuţii, invitatul a trecut la partea practică a vizitei sale la Ploieşti.
Astfel, inginerul a susţinut o serie de experimente inedite prin care, cu ajutorul aparatelor sale şi a dispozitivelor brevetate, a pus în evidenţă, printre altele, cauzele mişcării de revoluţie şi de rotaţie a planetelor în jurul Soarelui, mişcarea de rotaţie a Soarelui în jurul axei sale, formarea anotimpurilor, a zilelor şi nopţilor pe Pământ, dar şi mişcarea de revoluţie şi de spin a electronului.
De vânzare
Aparatele prezentate ieri de pot fi folosite de reprezentanţii şcolilor, pentru diverse materii, precum geografie, chimie, fizică, religie şi astronomie.
Profesorii interesaţi de achiziţionarea acestor invenţii brevetate se pot adresa muzeului ploieştean pentru mai multe detalii.