La venerabila vârstă de 80 de ani, profesorul doctor în muzicologie conduce Muzeul „Paul Constantinescu”, pe care el însuşi l-a înfiinţat în urmă cu 15 ani, în memoria celui cunoscut drept „dirijorul magician”.
Viaţa profesorului şi doctorului în muzicologie Alexandru Bădulescu este un exemplu de un mare altruism.
Atât munca sa profesională, cât şi toate preocupările sale de zi cu zi au fost puse, de peste 50 de ani în slujba păstrării vii a memoriei celui care a fost dirijorul şi compozitorul român Paul Constantinescu.
Un alt drum
Drumul său în viaţă părea să aibă un alt curs, fiind învăţător în satul natal Dara, comuna Şarânga, actuala Pietrosele, din judeţul Buzău, în 1948.
Un an mai târziu, însă, ajunge în comuna Monteoru, unde reuşeşte să formeze un cor mixt, din femei şi bărbaţi, cu toată suflarea comunei.
„Mai încercasem înainte să fac un cor mixt, dar aici, pentru că era o zonă mai dezvoltată, cu o schelă şi mulţi salariaţi, am vrut să fac un cor cum nu se mai văzuse. Am adunat eu câţiva oameni, dar mi s-au părut puţini, aşa că am mers într-o zi la primarul de atunci şi l-am rugat să facă parte din cor. Nu a vrut iniţial, dar apoi a acceptat şi el si secretarul său, după care s-au înscris în cor foarte multe persoane din acea comună, după exemplul primarului”, explică profesorul Bădulescu.
Merite deosebite
Cu acest cor, el a câştigat premiul I la un concurs zonal şi locul al II-lea la un concurs pe judeţ.
Fiind foarte apreciat de către toţi membrii jururiului, a fost chemat la primul congres la căminelor culturale, care a avut loc la Bucureşti.
„A fost prima mea ieşire mai departe de gara Olteni şi prima dată când am văzut Ploieştiul şi centrul capitalei. La congres am întâlnit pe ministrul Petru Groza, pe scriitorul Mihail Sadoveanu şi alte vârfu