Yvan Mamalet, economistul-sef al companiei de administrare a activelor Societe Generale Asset Management (SGAM), spune ca Romania isi va reveni lent din criza financiara, Cehia si Polonia fiind printre primele state din Europa Centrala si Est care vor da semne de insanatosire economica.
Societe Generale Asset Management, membra a grupului francez Societe Generale, este unul dintre cei mai mari administratori de fonduri la nivel mondial, cu active nete in gestiune de 264 mld. euro la sfarsitul primului trimestru.
"Romania alaturi de pietele emergente din Europa de Est vor cunoaste o revenire lenta din criza. In regiunea Europei Centrale si Est, statele care inregistreaza o crestere a exporturilor, precum Cehia, alaturi de cele care depind putin de leverage, precum Polonia si Romania, au sansele sa isi revina primele din criza", a spus Yvan Mamalet, economistul-sef al companiei de administrare a activelor Societe Generale Asset Management (SGAM).
Chiar daca in ultima perioada increderea in mediul de afaceri s-a imbunatatit, revenirea din criza va depinde de reluarea creditarii.
"Revenirea economiei mondiale este legata de viteza cu care canalele de creditare vor fi reparate. Vom asista la o recuperare lenta si nu in forma de V, pentru ca aceste canale cer timp pentru a fi reparate", a continuat Mamalet.
Cu sediul central la Paris, SGAM este prezent in alte sapte tari din Europa. Divizia SGAM din Cehia, societatea IKS-KB, administreaza cele patru fonduri mutuale romanesti ale BRD Asset Management, membra a grupului SocGen.
Pe piata locala, SGAM distribuie un pachet de 11 fonduri de investitii internationale din cadrul societatii cu capital variabil SGAM Fund, incepand din 2007. Interesul investitorilor locali fata fondurile de investitii internationale, care le ofera expunere pe pietele mature din SUA sau cele emergente din Rusia si As