Arhiducele Dominic de Habsburg şi surorile sale, Maria Magdalena Holzhausen şi Elisabeth Sandhofer, proprietarii Castelului Bran, au redeschis oficial, luni, acest monument istoric.
După ce Ministerul Cultirii şi Cultelor a retras majoritatea obiectelor din Castelul Bran, acestea au fost inlocuite cu obiecte şi mobilier care au aparţinut familiei de Habsburg, printre cele mai preţioase fiind Coroana, sceptrul şi un pumnal de argint care au aparţinut Regelui Ferdinand, o fotografie-portret a Principesei Ileana cu semnătura acesteia, un acoperământ al patului Reginei Maria, câteva piese de mobilier, dar şi o carte de oaspeţi care a aparţinut Reginei Maria şi care prezintă istoria completă a vizitatorilor de seamă ce s-au oprit la Bran.
Potrivit unui reprezentant al aministraţiei Castelului Bran, in castel va fi amenajată şi o sală de proiecţii cu imagini ale Arhivei Naţionale de Film despre istoria familiei regale şi a castelului, o cameră a costumelor familiilor regale, precum şi o sufragerie. In plus, in Turnul Rotund al castelului va fi amenajat un apartament de lux, pentru cei care vor să stea să petreacă o noapte in Castelul Bran. De asemenea, proprietarii castelului intenţionează să restaureze Casa de Ceai a Reginei Maria, aflată in incinta domeniului Bran, care să fie apoi deschisă publicului.
Intr-una dintre camerele castelului, a fost amenajată şi o cameră "Bram Stoker", unde este prezentată legenda lui Vlad Ţepeş (cunoscut şi ca Vlad Dracul), precum şi a mitului lui Dracula.
Preţul biletelor pentru intrarea in castel va rămâne neschimbat, respectiv 12 lei pentru adulţi, şase lei pentru studenţi, elevi şi pensionari şi gratuit pentru copiii sub şase ani.
De precizat ca duminică, la Bran, a fost inaungurată in prezenţa ministrului Culturii, Theodor Paleologu, Vama Medievală, unde au fost depozitate majoritatea co